INTEGRITETSPOLICY

KÖPVILLKOR

För privatkonsumenter gäller konsumentköplagen samt distansavtalslagen. Denna lag skyddar er som konsument när ni genomför köp på distans. Garanti lämnas i enlighet med konsumentköplagen.

Beställning

Alla beställningar sker via vår webbutik. Vi accepterar ej beställningar via mail eller annan kanal såvida inget annat avtalats. Genom att göra en beställning anses du ha läst igenom och accepterat dessa villkor.

Är beställaren under 18 år skall målsmans tillstånd inhämtas av beställaren innan köpet genomförs. 

 

Priser

Alla priser som anges på våra sidor är i svenska kronor inklusive moms. Vi reserverar oss för eventuella fel i artikelinformation och pris samt förbehåller oss rätten till ändringar gällande pris, produktsortiment och köpvillkor utan föregående avisering.

ÅNGERRÄTT

Ångerrätt/Bytesrätt/Retur

Du har full rätt att returnera din order eller byta aktuell produkt mot en annan storlek eller färg.

Som kund har du alltid 14 dagars ångerrätt enligt Distansavtalslagen. Ångerfristen börjar löpa från den dag du tagit emot produkten och vid tillämpande av ångerrätten skall returen vara oss tillhanda innan tidsfristen löpt ut, om ej annat avtalats.

Om du ångrar ditt köp, kontakta oss via e-post till info@katek.hemsida.eu. Ångrad produkt ska alltid returneras i oförändrat skick det vill säga att produkten skall ej vara använd, tvättad eller på något annat sätt hanterad på ett sätt som orsakar att produkten ej kan säljas vidare när den returnerats till oss. Om detta är fallet kommer returen att nekas och skickas tillbaka till köparen. Produkten skall skickas tillbaka med tillhörande etiketter, originalförpackning med tillhörande emballage i oförändrat skick.

Efter att vi mottagit returen och granskning av produkten är genomförd samt godkänd så betalar vi tillbaka ditt köpbelopp senast 10 dagar efter att vi mottagit den ångrade produkten. Köparen betalar returfrakten samt ansvarar för risken vid returfrakt.

Reklamation

Är det fel på en produkt du köpt kan du enligt konsumentköplagen bland annat ha rätt till fri reparation, omleverans av en ny felfri produkt eller att häva köpet och få pengar tillbaka.

Vid reklamation kontakta oss via e-post till info@katek.hemsida.eu och meddela: ordernummer, orsak till reklamationen samt med information om vilken produkt reklamationen gäller. Reklamationen skall göras snarast, dock senast 14 dagar efter att du mottagit produkten. Om reklamationen är giltig så görs en återbetalningen snarast möjlig och senast 30 dagar efter att vi mottagit den reklamerade produkten, allt enligt Konsumentköplagen.


Cookies

Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats meddelas om cookies används. När du besöker www.katekae.com sparas cookies på din dator. Syftet är att underlätta vid eventuella framtida köp. Om du inte accepterar användning av cookies kan du ställa in din webbläsare så att den automatiskt nekar cookies eller så att den informerar dig om en webbsida använder cookies.

Kontakta oss

Kate Kae är en butik på nätet och har idag ingen fysisk butik. 

Har du några frågor? Kontakta oss mer än gärna via info@katek.hemsida.eu

 

 

Allmänt

Syftet med och omfattningen av sekretesspolicyn genom Kate Kae AB är att skydda din integritet i enlighet med gällande dataskyddslagar. När vi skriver ”du” menar vi dig som vår kund, webbplatsbesökare eller annan relevant tredje part, som kontaktpersoner till ett företag eller annan organisation vi gör affärer med och liknande. Syftet med denna sekretesspolicy är att förklara hur vi samlar in och använder dina personuppgifter såväl som hur du kan utöva dina rättigheter.

 

  1. Vad är en personuppgift och vad är en behandling av personuppgifter?

En personuppgift är information som går att hänföra till en fysisk person. Några exempel på detta kan vara: Personnummer, Namn, Adress och e-postadresser och andra kontaktuppgifter. Din köphistorik kan också klassas som en personuppgift och i vissa fall kan en personuppgift kan också vara en Ip-adress, om denna går att hänföra till en fysisk person.

Kategorier av personuppgifter
• Namn
• Personnummer
• Kontaktuppgifter (t.ex. adress, e-post och telefonnummer)
• Din korrespondens
• Uppgift om köptidpunkt, köpställe, eventuellt fel/klagomål
• Tekniska uppgifter om din utrustning

2. Vem är ansvarig för personuppgifterna?

Kate Kae AB

 

3. Vilka personuppgifter samlar vi in om dig som kund och i vilket ändamål (varför)?

Du kan komma att ge Kate Kae information om dig själv när du använder våra tjänster såsom vid köp eller som besökare på katekae.com, vid prenumeration på nyhestbrev- och marknadsföringsemail eller när du kontaktar Kate Kaes Kundservice.

3.1 För att kunna genomföra en beställning/köp

Vi kommer att lagra dina personuppgifter till dess att köpet har genomförts (inklusive leverans och betalning) och för en tid om 36 månader därefter i syfte att kunna hantera eventuella reklamations- och garantiärenden. Notera att en administrationstid på upp till 30 dagar kan tillkomma. Denna insamling av dina personuppgifter krävs för att vi ska kunna fullgöra våra åtaganden enligt köpeavtalet. Om uppgifterna inte lämnas kan våra åtaganden inte fullgöras och vi tvingas därför neka dig köpet.

När dina personuppgifter kan komma att användas för ändamålet
• Leverans (inklusive avisering och kontakter rörande leveransen)
• Hantering av betalning (inklusive analys av möjliga betallösningar vilket kan innefatta en kontroll gentemot betalningshistorik och inhämtning av kreditupplysningar från Klarna)
• Hantering av reklamations- och garantiärenden

Kategorier av personuppgifter som kan komma att behandlas för detta ändamål
• Namn
• Personnummer
• Kontaktuppgifter (t.ex. adress, e-post och telefonnummer)
• Betalningshistorik
• Betalningsinformation
• Köpinformation (t.ex. vilken vara som har beställts eller om varan ska levereras till en annan adress).

3.2 För att kunna hantera kundserviceärenden

Behandlingen är nödvändig för att tillgodose vårt och ditt berättigade intresse av att hantera kundserviceärenden. Till dess att kundserviceärendet har avslutats.

När dina personuppgifter kan komma att användas för ändamålet
• Kommunikation och besvarande av eventuella frågor till kundservice (via telefon eller i digitala kanaler, inklusive sociala medier)
• Identifiering
• Utredning av eventuella klagomål och supportärenden (inklusive teknisk support).

3.3 Marknadsföring

Om/När du särskilt lämnat ditt samtycke till att få direktmarknadsföring kommer Kate Kae att behandla personuppgifter som är registrerade för direktmarknadsföringen tills du avregistrerar dig eller meddelar Kate Kae att du inte längre vill motta direktmarknadsföring. Notera att en administrationstid på upp till 30 dagar kan tillkomma. Utskicken görs till de personer som själva registrerat sig genom anmälan till Nyhetsbrev eller om personen i fråga haft direktkontakt med någon från Kate Kae AB.

När dina personuppgifter kan komma att användas för ändamålet
• Nyhetsbrevsutskick eller annan form av direkt- eller e-postmarknadsföring
• Vid annonser på de sociala medier Kate Kae verkar.

Kategorier av personuppgifter
• Namn
• Kontaktuppgifter (t.ex. adress, e-post och telefonnummer)
• Uppgift om köptidpunkt, köpställe, eventuellt fel/klagomål

4. Tredje parter


Informationen vi samlar in kan komma att delas med våra nära samarbetspartners för analytiska ändamål. Inga personuppgifter kommer att skickas vidare, bytas eller publiceras utanför vår organisation och våra tillförlitliga samarbetspartners.

 

5. Var behandlar vi dina personuppgifter?

Vi strävar alltid efter att dina personuppgifter ska behandlas inom EU/EES. I vissa fall kan vi dock vara tvungna att överföra informationen till ett land utanför EU/EES förutsatt att det finns laglig grund för det.

 

6. Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Kate Kae behandlar dina personuppgifter så länge som det är nödvändigt med hänsyn till ändamålet för den aktuella behandlingen och så länge det finns laglig grund för ändamålet.

 

7. Hur hanterar vi personnummer?

När du genomför ett köp på Kate Kae och betalar med Klarna kommer du att bli tillfrågad att ange ditt personnummer, skickas därmed personnumret direkt till Klarna. Kate Kae hanterar eller sparar således inte personnummer om dig, även om du fyllt i det på Kate Kaes hemsida.

8. Vad är cookies och hur använder vi det?

Cookies är väldigt små textfiler som lagras på din hårddisk när du besöker hemsidor. Vi använder oss av förstahandscookies och tredjehandscookies för de huvudsakliga syftena webbfunktionalitet, webbstatistik och marknadsföring.

Vissa cookies är nödvändiga för att hemsidan ska fungera ordentligt. Den här typen av cookies håller reda på dina inställningar och gör din shoppingupplevelse bekvämare genom att till exempel känna igen din enhet samt komma ihåg dina preferenser och inställningar. Cookies används också för att samla in sådan information som exempelvis varaktigheten av ett besök, besökta sidor, om en transaktion genomfördes eller demografisk information som till exempel ursprung, kön och ålder. Den här informationen används för analytiska ändamål och gör det möjligt för oss att skapa den bästa shoppingupplevelsen för dig. De cookies vi använder samlar inte in någon information som kan användas för att spåra eller identifiera individer.

8.1 Ta bort Cookies

Du kan enkelt radera cookies från din dator eller mobila enhet via webbläsaren. För instruktioner om hur du hanterar och raderar cookies, gå till alternativet ”Hjälp” i din webbläsare. Du kan välja att avaktivera cookies eller få en avisering varje gång en ny cookie skickas till din dator eller mobila enhet. Observera att du, om du väljer att avaktivera cookies, inte kommer att kunna utnyttja alla zfunktioner på vår webbplats. 

8.2 Finns det också cookies från tredje part (så kallade tredje part-cookies)? 

Kate Kae använder några reklampartners som bidrar till att göra våra interneterbjudanden och webbsida mer intressant för dig. De cookies som används i dessa fall ger information om tillexempel: vilka produkter du har tittat på, om något köptes, vilka produkter som söktes, etc. I detta sammanhang registrerar en del av våra reklampartners även information om vilka sidor du besökt innan och vilka produkter du intresserat dig för. Syftet är att kunna visa dig reklam som så bra som möjligt motsvarar dina intressen.

8.3 Retargeting

Våra webbsidor använder en så kallad retargeting-teknik. Vi använder denna teknik för att göra vårt interneterbjudande intressantare för dig. Denna teknik gör det möjligt att tilltala internetanvändare som redan visat intresse för vår webbutik och våra produkter med reklam på våra partners webbsidor.

 

9. Hur skyddar vi dina personuppgifter?

Vi kommer att vidta lämpliga säkerhetsåtgärder för att förhindra oavsiktlig eller olaglig förstörelse, förlust, ändring, obehörig avslöjande eller tillgång till din personliga information. Självklart är datatransmission via internet oerhört osäkert, och vi kan inte garantera säkerheten för data som skickas över internet.

 

10. Hur kontaktar du oss lättast vid frågor?

Du kan alltid kontakta vår kundtjänst med frågor rörande hantering av personuppgifter på info@katek.hemsida.eu. Vi kan komma att göra ändringar i vår integritetspolicy. Den senaste versionen av integritetspolicyn finns alltid på vår webbplats www.katekae.com.

 

11. Dina rättigheter

11.1

Du har rätt att begära en bekräftelse på om vi behandlar personuppgifter om dig eller inte. Om vi gör det har du också rätt att få se vilka uppgifter vi behandlar.

11.2

Om en uppgift är felaktig har du alltid rätt att begära den rättad.

11.3

Om vi behandlar dina personuppgifter med samtycke som laglig grund för behandlingen har du rätt att närsomhelst återkalla samtycket med framtida verkan.

11.4

Registrerade har rätt att motsätta sig att personuppgiftsbehandling sker för direktmarknadsföring. Detta gör lättast genom att avregistrera sig från utskick genom att klicka på avregistreringslänken i utskicket eller kontakta oss på info@katek.hemsida.eu.

11.5

Registrerade har alltid rätt att få sina personuppgifter raderade. Ett undantag är att om vi, enligt lag är skyldiga att bevara uppgifterna.

 

12. Policyändringar

Vi håller denna sekretesspolicy under granskning och vi kan uppdatera det från tid till annan genom att skicka en ny version på vår hemsida. Du bör kolla denna sida ibland för att du är nöjd med eventuella ändringar. Denna sekretesspolicy uppdaterades senast 2018-05-

 

26. Kontakta oss

Om du har några frågor eller förfrågningar om denna sekretesspolicy eller vår behandling av dina personuppgifter, vänligen kontakta oss genom att använda någon av de följande kontaktkanalerna: Kate Kae AB (organisationsnummer: 559077-3130)Freyvägen 28133 38 SaltsjöbadenSverige E-post: info@katek.hemsida.eu